• LIST-banner2

Har du renset brannbilen din?

Brannscener utsetter nødpersonell, deres brannslokkingsutstyr, luftpusteapparater og brannbiler for et bredt spekter av kjemiske og biologiske forurensninger.
Røyk, sot og rusk utgjør en potensielt dødelig kreftfremkallende trussel.I følge ufullstendig statistikk, i USA, fra 2002 til 2019, utgjorde yrkesrelaterte kreftformer forårsaket av disse forurensningene to tredjedeler av brannmenn som døde på vakt.
I lys av dette er det svært viktig for brannvesenet å styrke saneringen av brannbiler for å beskytte helsen til brannmannskapene.I denne artikkelen vil vi introdusere hvordan du vitenskapelig dekontaminerer brannbiler og verktøy.
Hva er dekontaminering av brannbil?
Dekontaminering av brannbil refererer til prosessen med å vaske kjøretøyet og diverse utstyr grundig på redningsstedet, og deretter transportere det forurensede utstyret tilbake til brannstasjonen på en måte som holder det isolert fra mennesker.Målet er å minimere pågående eksponering for kreftfremkallende stoffer og risiko for krysskontaminering, både inne i brannbilens førerhus og gjennom diverse brannslokkingsutstyr.Dekontamineringsprosedyrer for brannbiler involverer både interiør og eksteriør av kjøretøyet.
Dekontaminering av brannbilførerhus
For det første er en ren drosje kritisk, ettersom alle brannmenn som er tildelt redningsoppdrag planlegger redninger fra førerhuset, og reiser i brannbiler til og fra stedet.For å beskytte helsen og sikkerheten til brannmenn må førerhuset være så fri som mulig for støv og bakterier, samt potensielle kreftfremkallende stoffer.Dette krever at brannbilens interiør er glatt, fuktbestandig og lett å rengjøre.
Vanlig innvendig rengjøring av brannbil kan gjøres på en brannstasjon og består av to trinn:
I det første trinnet rengjøres alle kjøretøyets innvendige overflater fra topp til bunn, med såpe eller andre egnede rengjøringsmidler og vann for å fysisk fjerne skitt, bakterier eller andre skadelige stoffer.
I det andre trinnet renses de indre overflatene for å drepe eventuelle gjenværende bakterier.
Denne prosessen bør inkludere ikke bare strukturelle komponenter som innvendige dører, vegger, gulv og seter, men alt som brannmenn kommer i kontakt med (berøringsskjermer, intercoms, hodesett osv.).
ekstern dekontaminering
Rengjøring utvendig på en brannbil har lenge vært en rutinemessig del av brannvesenets arbeid, men nå er målet med en grundig rengjøring mer enn bare estetikk.
For å minimere eksponering for forurensninger og giftige stoffer på brannstedet, anbefaler vi at brannvesenet rengjør brannbilen etter hvert oppdrag eller en gang daglig, avhengig av ledelsens policy og oppdragsfrekvensen til hvert brannvesen.
Hvorfor er dekontaminering av brannbil kritisk?
I lang tid var brannvesenet uvitende om farene ved eksponering for giftstoffer.Faktisk beskriver Firefighters Cancer Support (FCSN) en gjennomgripende forurensningssyklus:
Brannmannskaper – mest sannsynlig å bli utsatt for forurensningene på redningsstedet – stuver det forurensede utstyret i førerhuset og returnerer til brannstasjonen.
Farlige gasser kan fylle luften i kabinen, og partikler kan overføres fra forurensende utstyr til innvendige overflater.
Forurenset utstyr vil bli omdirigert til brannhuset, hvor det vil fortsette å avgi partikler og eksosgifter.
Denne syklusen setter alle i fare for å bli utsatt for kreftfremkallende stoffer - ikke bare brannmennene på stedet, men de ved brannhuset, familiemedlemmer (fordi brannmenn ubevisst tar med seg kreftfremkallende stoffer hjem), og alle som besøker folk på stasjonen.
En studie utført av International Association of Fire Fighters fant at hansker har en tendens til å være mer tilsmusset enn branndrakter."Rutinemessig grundig dekontaminering av kjøretøy ser ut til å redusere mange forurensninger," rapporterer forskerne.
For å oppsummere kan dekontaminering av brannslokkingsutstyr av brannmenn i størst grad bidra til å beskytte brannmenn mot forurensninger.La oss ta aktiv handling og gi brannbilene dine et rent ark!


Innleggstid: 01-02-2023